U overweegt een cyberverzekering. Heel verstandig want een cyberaanval kan grote schade aanrichten aan uw bedrijf. Wat is een cybercrime verzekering en hoe werkt een cyberverzekering eigenlijk? We zetten de feiten voor u op een rij.
Met een cybercrime verzekering voor ondernemers beschermt u uw bedrijf tegen schade als gevolg van een cyberaanval. Uw bedrijf kan op verschillende manieren te maken krijgen met cybercrime. Denk aan: online fraude, een DDoS-aanval en inbraak in uw computer. Hier leest u meer over de meest voorkomende cyberrisico’s binnen het MKB.
Een cyberverzekering is belangrijk voor zowel zzp’ers als ondernemingen met personeel. Alle bedrijven die werken met computers en afhankelijk zijn van het internet lopen de kans om slachtoffer te worden van een cyberaanval.
Omdat een cyberaanval grote schade kan aanrichten aan uw bedrijf. Zeker als u veel digitaal onderneemt. Bovendien krijgen steeds meer bedrijven te maken met een cyberaanval. In 2020 kreeg 40% van de ICT-verantwoordelijken binnen het MKB te maken met enige vorm van cybercriminaliteit.
Met een cyberverzekering krijgt u hulp bij het voorkomen van cybercrime. Wordt u toch slachtoffer? Dan krijgt u ondersteuning bij het herstellen van de schade of een financiële vergoeding als dit niet mogelijk is.
Bij schade aan uw bedrijf kunt u denken aan:
Schade als gevolg van cybercrime kan flink in de papieren lopen. Hieronder vindt u een indicatie van verschillende kosten waar u als ondernemer mee te maken kunt krijgen na een cyberaanval.
*Als na een datalek persoonlijke gegevens op straat komen te liggen, moet u vanwege de privacywetgeving aantonen dat u er alles aan heeft gedaan om dit te voorkomen. Ook bent u verplicht een cyberspecialist in te schakelen die de oorzaak onderzoekt.
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kunt u slachtoffer worden van cybercriminaliteit. In dat geval kunt u met een cyberverzekering rekenen op:
Wilt u weten of een cybercrime verzekering past bij uw bedrijf? Wij helpen u graag verder.