De 4Daagse | The Walk of the World

Nu ben ik er wel klaar voor…….denk ik

Ik zal me even voorstellen! Mijn naam is Heidi, werkzaam bij Hét leukste verzekeringskantoor van Westervoort en ver daarbuiten.

2023 is voor mij het jaar van The Walk of the World. In januari heb ik besloten om te proberen dit jaar de Nijmeegse 4 daagse te gaan lopen. 4 dagen 40 kilometer per dag.

Ieder jaar in juli, stem ik onze tv af op TV Gelderland, Het 4daagse Journaal. Wat een uitdaging, wat een gezelligheid, wat veel mensen, wat een spektakel. Dat feestje wil ik ook een keer mee maken!

Vrienden gaan ook dit jaar weer meelopen. Ze kunnen zich al eerder inschrijven voor een startbewijs. Ik kan me bij hen aansluiten en doe dat ook graag. Ze maken er met een hele groep ook altijd echt een feest van. Om te beginnen hebben ze in januari al een campingplek voor mij geboekt. 3 kampeerplekken naast elkaar op De Vierdaagsecamping, de tijdelijke camping aan de griftdijk in Nijmegen.

Voor het bemachtigen van een startbewijs had ik wat geduld nodig. Een overbelaste website. Maandag  13 februari vanaf 10 uur online, na 3 uur wachten was ik aan de beurt….tja… ERROR….. frustrerend. Opnieuw beginnen. Begin van de middag was ik super blij! Gelukt! Yes! Ik ga mee doen! Ik ga me voorbereiden!

Nu, begin juli, ben ik er wel klaar voor……denk ik.

De afgelopen 3 maanden heb ik vele wandelingen gemaakt. Wandelingen met mijn man, met mijn vriendin, met de 4daagse groep, maar ook verschillende wandelingen alleen. In mei liep ik 4 dagen mee met de Achterhoekse Wandeldagen. Ik koos voor de routes van 20 km en kreeg op dag 2 de support van mijn collega Chantal. Al 15 jaar mijn collega/vriendin. Super lief, lekker gewandeld en aansluitend nog even een terrasje gepakt.

Twee weken geleden, op een warme zaterdag, zijn we ‘even’ gaan lunchen bij een vriendin in Doetinchem. Die dag liep ik 44 kilometer. Het water dat ik mee had, was niet alleen om te drinken. Zeker in de middag had ik het nodig om mijn hoofd koel te houden.

Afgelopen zondag trok ik om 8 uur mijn wandelschoenen aan. Ik heb bijna 30 kilometer gewandeld. Een kilometer of 5 had ik aanspraak aan een andere wandelaar, die uiteraard ook aan het trainen was voor de Nijmeegse. Gezellig gekletst. Wat kun je veel te weten komen/vertellen tijdens 5 kilometer. Leuk! Gezellig! Contact! Daar hou ik van!

Vandaag heb ik mijn training afgesloten. Ik ga nog wel wandelen, maar geen grote afstanden meer voor 18 juli.

Om 8 uur stapte ik weer in mijn wandelschoenen. Oordopjes in en Bon Jovi op mijn Spotify playlist.  In Groessen de dijk opgelopen richting Babberich.  Het wandelen op de dijk is fantastisch.. Ik wandel daarna door een prachtig natuurgebied tussen Herwen en Elten. In Elten koffie gedronken met een lekker broodje bij de Bäckerei.

De route was zo mooi dat ik deze keer dezelfde weg terug heb gekozen. Ik ben bijna geen mensen tegengekomen. Ik realiseer me dat dit in Nijmegen anders is.

Vandaag weer 32 kilometer in mijn benen, nu ben ik er wel klaar voor ….. denk ik.

Op de eerste dag zal mijn collega Ilse me aanmoedigen in Bemmel. Als ik de 4 dagen ga volbrengen, krijg ik van Maaike vast een bosje gladiolen!

Zo veel zin om met de caravan naar De Vierdaagsecamping te gaan. Zo veel zin om samen te gaan lopen. Zo veel zin in dit feestje. Ik hoop oprecht dat het me gaat lukken.