Nationale Hypotheek Garantie

Bescherming voor huizenkopers


Vanaf 1 januari 2024 gaat de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) omhoog. Dit betekent dat als je een huis koopt, de NHG je financieel beschermt tot een bedrag van €435.000. Maar wat houdt de NHG precies in? In dit artikel zullen we uitleggen waarom het handig is en voor wie het nuttig kan zijn.

Wat betekent NHG

Laten we beginnen met een korte uitleg, want wat is NHG nou eigenlijk? NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en is een soort vangnet voor huizenkopers.

Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geef je jouw geldverstrekker de zekerheid dat je hypotheekschuld wordt terugbetaald als jij dat niet meer kunt doen. Bijvoorbeeld wanneer je gaat scheiden, arbeidsongeschikt raakt, je partner overlijdt of bij werkloosheid.


Een hogere NHG-grens

Een hogere grens is dus goed nieuws: de NHG-grens gaat in 2024 omhoog naar €435.000. En als je van plan bent om je huis energiezuiniger te maken, kun je zelfs een lening tot €461.100 krijgen met behulp van NHG.


Voor wie kan NHG interessant zijn?

Eigenlijk voor iedereen dus ook ondernemers, senioren en starters mits je aan de voorwaarden voldoet natuurlijk. Het kan ook leiden tot lagere hypotheekrentes omdat er meer zekerheid is voor de hypotheekverstrekker, wat het extra aantrekkelijk maakt.

Met de NHG-grens die in 2024 stijgt, kun je je financiële situatie beter beschermen bij het kopen van een huis. Als je overweegt om een huis te kopen, is het slim om na te denken over de voordelen van NHG en hoe het je financiële zekerheid kan vergroten.


Als Erkend Financieel Adviseur vertellen we je graag meer

Wil je meer weten over hoe NHG voor jou kan werken of heb je professioneel advies nodig bij het kopen van een huis met NHG? Neem gerust contact met ons op. Als Erkend Financieel Adviseur staan we klaar om je te begeleiden en al je vragen te beantwoorden. Zorg voor een veilige financiële toekomst en investeer in een huis met de bescherming van NHG!